Historiek

Het kind werd gedoopt op 20 mei 1971 te Kuurne en werd geconcipieerd ergens in de weiden van Latem.
De geestelijke vader was Lucien Vandeborre, samen met nog 13 anderen wiens DNA we teruggevonden hebben. Twee van hen zijn nog steeds lid: James Matton en Gilbert Dewaele.
Ikzelf was er voor het feest van de eerste verjaardag.
Dhr. José Misselijn, geprezen voor zijn inzet ten dienste van de hondenclub te Heule was de eerste voorzitter.
Groeninghe is al sinds 1981 in Waregem gehuisvest. In de beginjaren waren Groeninghe, samen met de club DD Genk en de club uit Deurle de voortrekkers in de VVDH, die toen slechts 8 kringgroepen telde.  Ons kringroep nr is nog steeds "08".
Groeninghe haalde in die jaren op het VVDH kampioenschap een eerste en tweede plaats. Zelfs in het Europees CV Kampioenschap werd hoog gescoord.
(Lucien Vandeborre: 21e plaats en 1ste Belg !) De volgende jaren deden we het zonder die toppers, maar met meer leden met een reeks kleinere palmaressen. Het was een periode van groei in de breedte. Ook de organisaties waren niet van de poes! In 1992 werd wellicht het mooiste en meest grandioze VVDH-kampioenschap uit de VVDH geschiedenis in Groeninghe geschreven. Tussen 1985 en 1995 werden bijna jaarlijks busreizen ingelegd naar de Bundessiegerprufung of naar CV kampioenschappen in het buitenland.
Nog niet zo lang geleden konden we tot 100 leden opklimmen.
Groeninghe is door zijn organisaties, resultaten, maar vooral door de vriendschap onder de leden toonaangevend. De inzet van diegenen die nu aan het roer staan zal zeker in de toekomst nog veel moois aanbieden.
Ik hoop dat alle leden en voorvaderen, zij die zich nu inzetten, zullen steunen en hun noeste werk naar waarde schatten. Zij presteren waar de meesten niet willen of kunnen.
Samen met alle leden ben ik hen zéér zéér dankbaar !

Hubert Carpentier
Ere-Voorzitter