Kynologie

Welkom bij de werkgroep Kynologie

Meer info ivm de geschiedenis van onze Duitse Herder vind je HIER


Welkom bij de werkgroep Kynologie

"Laten we ons eerst even voorstellen, Ronny en ik (Claudine) zijn reeds sinds 1986 met Duitse Herdershonden aan het werk.  In 1987 kochten we onze eerste kynologische reu en sindsdien zijn we steeds aanwezig op tentoonstellingen ingericht door de VVDH en het RCBA.  We zijn ook jaarlijks aanwezig op de Hauptzuchtschau in Duitsland waar we reeds twee maal aan hebben deelgenomen.

Wij willen graag onze ervaring in raad en daad aanbieden tijdens onze wekelijkse trainingen op zondag in de kringgroep.  Kynologie trainen met een DH is niet alleen noodzakelijk voor de  Duitse Herder schoonheidslijnen maar ook heel nuttig voor de werklijnen.   Tijdens een keuring wordt de hond door een keurmeester bestudeerd en betast.  Daar moet een hond aan wennen.  In onze trainingen wordt dit geleidelijk aangeleerd.  Het opnemen van de maten van de hond, de tandcontrole en de teelballen inspectie is niet bij iedere hond even vanzelfsprekend.  Ook het leren samen lopen met andere honden in de ring kan de socialisatie van de hond bevorderen.

Daarom wens ik iedereen uit te nodigen om eens een kijkje te komen nemen.  Je kan zelfs een paar keer vrijblijvend deelnemen aan deze trainingen.  Je zal zien dat je hond er weer een ervaring rijker door wordt.

Tijdens elke training verdelen we de aanwezige honden in klassen volgens geslacht en leeftijd.  Enkele typische oefeningen :

* Opmeten van schofthoogte en romplengte

* Controle van het gebit

* Controle van de teelballen bij de reuen - vereist voor het behalen van het certificaat BegeleidingsHond en Aankeuring

* Gangwerk training in gewone stapsnelheid 

* Individuele standkeuring 

* Loopkeuring - gangwerk evaluatie

* Ring : looptraining samen in verschillende tempo's 

* Tijdens het lopen wordt dan nog even halt gehouden voor de schotproef - heel belangrijk voor latere africhtingswedstrijden

Iedereen is dus welkom bij deze trainingen.  Vragen in verband met  tentoonstellingen zullen we met plezier beantwoorden.  De agenda voor de shows of evenementen is beschikbaar en we herinneren er iedereen tijdig aan waar en wanneer deze doorgaan."

Claudine 27/01/2015